Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνo, που έχασε οριακά την ψηφοφορία για να γίνει επικεφαλής του Eurogroup, δήλωσε σήμερα ότι ένας υπουργός δεν τήρησε τη δέσμευσή του να τη στηρίξει.

“Είχαμε εξασφαλισμένες 10 ψήφους. Κάποιος δεν έκανε αυτό που είπε ότι θα έκανε”, δήλωσε η Καλβίνο σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό SER. “Η ψήφος είναι μυστική και σε αυτή την περίπτωση εξ αποστάσεως”.

Η Καλβίνο αρνήθηκε να πει ποιο πιστεύει ότι ήταν αυτό το πρόσωπο. Το Eurogroup, η ομάδα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, εξέλεξε χθες τον Πάσκαλ Ντόναχιου ως νέου του επικεφαλής ύστερα από δύο γύρους ψηφοφορίας.

Ο Ντόναχιου κέρδισε την Καλβίνο για μία ψήφο. Η Καλβίνο είχε εξασφαλίσει τη στήριξη της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Οι χώρες που τη στήριζαν αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% του πληθυσμού και των οικονομιών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα η Καλβίνο.

Σε αντίθεση με την Καλβίνο, ο Ντόναχιου έχει υιοθετήσει στο παρελθόν σκληρή στάση κατά των αυξήσεων των κρατικών δαπανών και των ελλειμμάτων. Επίσης αντιτίθεται σε έναν πιθανό ευρωπαϊκό φόρο για του κολοσσούς του Διαδικτύου, ενώ η Καλβίνο και η ισπανική κυβέρνηση είναι υπέρ του φόρου.