Επιχειρήσεις, οι οποίες είτε δεν διέθεταν εγκεκριμένες ταμειακές μηχανές είτε δεν εξέδιδαν νόμιμες αποδείξεις, είτε είχαν διαφορά στο ταμείο τους που δεν δικαιολογείτο, εντόπισαν, μεταξύ άλλων οι λειτουργοί του Τμήματος Φορολογίας κατά τις περίπου 420 στοχευμένες επισκέψεις, παγκύπρια, που πραγματοποίησαν όλο τον Αύγουστο, ημέρα και νύκτα, σε υποστατικά επιχειρήσεων, που έχουν σχέση με τον κυρίως με τον τουρισμό.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης είπε ότι οι στοχευμένες επισκέψεις συμμόρφωσης προς φορολογούμενους που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, εντάσσονται στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου στρατηγικού σχεδιασμού του Τμήματος, που μεταξύ άλλων έχει στόχο την αύξηση της εθελούσιας φορολογικής συμμόρφωσης και υπογράμμισε ότι πρόθεση του Τμήματος Φορολογίας είναι οι επισκέψεις αυτές να πραγματοποιούνται σε συστηματική βάση και καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημείωσε ότι το Τμήμα ξεκίνησε τον Αύγουστο με έντονο τρόπο αυτή την εκστρατεία, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό και συνεχίζει εντός Σεπτεμβρίου τις επισκέψεις τους και σε επιχειρήσεις από άλλους τομείς της οικονομίας.

Αναφερόμενος στον τρόπο που επίλεγε το Τμήμα να επισκεφθεί μια επιχείρηση, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι «ήταν ένας συνδυασμός υψηλού κινδύνου, περιοχής και πληροφοριών που είχε το Τμήμα».

Αναφερόμενος στα σημαντικότερα προβλήματα που εντόπισαν οι λειτουργοί του Τμήματος, ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας είπε ότι αυτά ήταν η μη χρήση από κάποιες επιχειρήσεις ταμειακών μηχανών, που προβλέπονται από τη νομοθεσία, ενώ σε κάποιες άλλες επιχειρήσεις εντοπίστηκε πρόβλημα με τα υπόλοιπα των ταμείων τους, δηλαδή, όπως εξήγησε, μετά από καταμέτρηση του ταμείου διαπιστώθηκε πως υπήρχε κάποια διαφορά που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Είπε ακόμη ότι σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, που ήταν και οι λιγότερες, διαπιστώθηκε από τους λειτουργούς του Τμήματος ότι δεν εκδίδονταν νόμιμες χειρόγραφες αποδείξεις.

Ο κ. Μαρκίδης είπε στο ΚΥΠΕ ότι οι λειτουργοί του Τμήματος ενημέρωναν τους φορολογούμενους για τις εκκρεμούσες φορολογικές τους υποχρεώσεις και για τα προβλήματα που εντόπισαν, δίδοντας τους και μια επιστολή προειδοποίησης για επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Ανέφερε, τέλος, ότι στόχος είναι εκεί που εντοπίστηκαν αυτά τα προβλήματα να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στους φορολογούμενους για να συμμορφωθούν, προτού οι λειτουργοί του Τμήματος επανέλθουν για έλεγχο.

“Αυτές οι εκστρατείες ικανοποιούν και την επιθυμία των πολιτών και καταναλωτών για τη διασφάλιση της ορθής και δίκαιης φορολόγησης και τη μείωση της φοροδιαφυγής”, τόνισε ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας.