Τη θέση του προέδρου του Invest Cyprus αναλαμβάνει ο Ιωάννης Μάτσης.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού,, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) για τετραετή θητεία διορίστηκαν Πρόεδρος ο Ιωάννης Μάτσης, Αντιπρόεδρος ο Σπύρος Βασιλείου και μέλη οι Ανδρέας Ασσιώτης, Γιάγκος Χατζηγιάννης, Χρίστος Ονουφρίου, Αγγέλα Παναγιώτου, Γιάννης Χατζηπαρασκευάς, Ειρήνη Γιωργαλλά, Παυλίνα Μελά και  Παναγιώτα Πατσαλή.

Ο Ιωάννης Μάτσης καλείται να αναλάβει με την ομάδα του Invest Cyprus και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Γιώργο Καμπανέλλα την προβολή της χώρας στο εξωτερικό με απώτερο σκοπό και στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Πέραν της πολυετούς του παρουσίας στα διοικητικά της Ελληνικής Τράπεζας, από την οποία αποχώρησε πριν από ένα χρόνο είναι εκ των ιδρυτών και πρόεδρος της Point Nine. Η Point Nine καταπιάνεται με ένα πολύ απαιτητικό και εξειδικευμένο τομέα ο οποίος συνδυάζει την γνώση σε χρηματοοικονομικά θέματα με την τεχνολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Μάτσης βρισκόταν στο πηδάλιο της Ελληνικής Τράπεζας και χειρίστηκε την πολύπλοκη συναλλαγή της απορρόφησης της πρώην Συνεργατικής, η οποία σφράγισε το καλοκαίρι του 2019.

Στην προεδρία του Invest Cyprus βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια ο Μιχάλης Μιχαήλ.