Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης αναχωρεί σήμερα, Πέμπτη, για τη Σλοβενία, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του Eurogroup οι Υπουργοί θα επικεντρωθούν στις επιπτώσεις της πανδημίας μεσοπρόθεσμα όσον αφορά τις αναγκαίες δράσεις πολιτικής για την αποφυγή αποκλίσεων και ακολούθως θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την ενοποίηση της φορολογικής πολιτικής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης την κατάσταση φερεγγυότητας του εταιρικού τομέα και πιθανά μέτρα για τη διευκόλυνση της εταιρικής αναδιάρθρωσης και την οικονομική προσαρμογή στη ζώνη του ευρώ στην περίοδο ανάκαμψης μετά την Covid-19.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, αποδεχόμενος την επίσημη πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, για να παραστεί στην τελετή εγκαινίων της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, την οποία θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστο Σταϊκούρα όπως επίσης και επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας.