Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας, ώστε να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας, ανέφερε τη Δευτέρα η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου. Μιλούσε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Λατομεία Λατούρος, κοντά στη Λευκωσία, όπου παραδόθηκαν από τη CTC Automotive Ltd 11 τελευταίας τεχνολογίας βαρέα μηχανήματα Caterpillar, συνολικής αξίας €7 εκ. περίπου.

Τα μηχανήματα μπήκαν ήδη στην παραγωγή στα Λατομεία Λατούρος Λτδ, στο Λατομείο Πυργών Λτδ, στην Latouros Gypsum Ltd και στην Recycling Point – Latouros & Xenis Bros Ltd, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για μια γκάμα βαρέων μηχανημάτων με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, που προσφέρουν άνεση και λειτουργικότητα στο χειριστή, ενώ οι κινητήρες τους συμμορφώνονται πλήρως με τις τελευταίες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τις εκπομπές καυσαερίων και με εκπληκτικά χαμηλότερες καταναλώσεις σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς μηχανήματα, προστίθεται.

Η τελετή παράδοσης έγινε παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων, του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, της Πρέσβειρας των ΗΠΑ, Judith Garber, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου, του Δημάρχου Ιδαλίου, Λεόντιου Καλλένου, του Προέδρου της ΟΕΒ Γεώργιου Πέτρου, υπηρεσιακών λειτουργών του Υπουργείου Ενέργειας και Γεωργικής Ανάπτυξης και ηγετικά στελέχη της Astrobank, η οποία χρηματοδότησε την αγορά.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με πλήρη συμμόρφωση στις πρόνοιες του Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας για τον Covid 19.

Η Υπουργός Ενέργειας τόνισε στον χαιρετισμό της ότι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας μας, με στόχο να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας.

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «και στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έχουμε διαμορφώσει και υλοποιούμε ήδη, τη νέα μας Βιομηχανική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα το 2030, αποσκοπώντας σε μια κυπριακή βιομηχανία πιο ευέλικτη, εξωστρεφή και τεχνολογικά αναπτυγμένη, όπου έμφαση θα δίδεται πλέον στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Σε προσφώνησή της η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο υπογράμμισε το γεγονός της συνεργασίας μεγάλων εταιρειών της Αμερικής και της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας την Caterpillar παγκόσμιο ηγέτη στα βαριά μηχανήματα και πρωταγωνιστή της αμερικανικής τεχνολογίας, της καινοτομίας και επιχειρηματικής αξίας.