Το 4,1% της ετήσιας επιβατικής κίνησης στα κυπριακά αεροδρόμια ανήκε στην Thomas Cook, η κατάρρευση της οποίας προκάλεσε την ακύρωση επτά πτήσεων σήμερα από και προς Σκανδιναβικά αεροδρόμια για την Λάρνακα και μιας πτήσης από και προς το Μάντσεστερ για Πάφο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Hermes, οκτώ χιλιάδες άτομα βρίσκονται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες τα οποία επρόκειτο να αναχωρήσουν με αεροπλάνα της εταιρείας.

Η Hermes αναφέρει επίσης ότι το 4,1% της ετήσιας επιβατικής κίνησης στα κυπριακά αεροδρόμια ανήκε στην Thomas Cook.

Από αυτό το ποσοστό το 2,5% αφορούσε τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 1,4% από σκανδιναβικές χώρες και το 0,2% από Γερμανία.

Έως το τέλος του 2019 η εταιρία είχε κλεισμένες σε Λάρνακα και Πάφο 456 χιλιάδες θέσεις για Ηνωμένο Βασίλειο, Σκανδιναβικές χώρες και Γερμανία.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Hermes, από τους 230.000 τουρίστες που ανέλαβε η εταιρεία, έχουν έρθει και έχουν φύγει 185.000 άτομα.

Στον όμιλο της Thomas Cook ανήκουν τρεις αεροπορικές εταιρίες, η Thomas Cook UK, η Thomas Cook Scandinavian και η Thomas Cook Condor.

Για τους επιβάτες που είναι να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Hermes, η εταιρεία έχει διευθετήσει να γίνει επιστροφή τους από άλλες αεροπορικές εταιρείες.