Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανακοίνωσε την έναρξη του καινοτόμου έργου «Heartland of Legends», σε τελετή το βράδυ της Πέμπτης στο Πραστείο Αυδήμου.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι το έργο είναι αποτέλεσμα έμπνευσης από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας και στοχεύει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της υπαίθρου, των ορεινών και ακριτικών περιοχών.

Αφορά στη δημιουργία μιας κεντρικής, κυκλικής διαδρομής, καθώς και αριθμού επί μέρους θεματικών διαδρομών, οι οποίες διέρχονται εξολοκλήρου από τις περιοχές αυτές και προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες, φέρνοντας τους κοντά στην κυπριακή φύση, την κυπριακή παράδοση και στον τρόπο ζωής των Κυπρίων. Οι θεματικές διαδρομές, οι οποίες είτε ξεκινούν είτε τελειώνουν στην κεντρική διαδρομή, θα εμπλουτίζονται συνεχώς με επιπρόσθετες εμπειρίες στα αμέσως επόμενα στάδια του έργου.

“Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν την ευκαιρία να ζήσουν πραγματικά τον τόπο που επισκέπτονται, να γνωρίσουν τους κατοίκους και τις τοπικές παραδόσεις, να μυηθούν στην τοπική γαστρονομία και να κατανοήσουν τον τοπικό πολιτισμό. Η διαδρομή και οι θεματικές της λοιπόν δίνουν την ευκαιρία στα χωρία, τις κοινότητες, τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες να προβάλλονται σε σύνδεση μαζί της και να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες”, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Σημειώνεται ότι η διαδρομή έχει αποτυπωθεί ψηφιακά, με ξεχωριστή ταυτότητα και εικόνα, για να προωθηθεί στα κατάλληλα τμήματα αγοράς.

Το Υφυπουργείο ευελπιστεί ότι το έργο αυτό θα αποκτήσει δυναμική στην κυπριακή κοινωνία και θα αποτελέσει ένα ζωντανό εργαλείο προώθησης εναλλακτικού τουρισμού για πολλά χρόνια. Στόχος είναι ο συνεχής εμπλουτισμός και η ανάπτυξη του, τόσο με ιστορίες, θρύλους και παραδόσεις, όσο και με νέες εμπειρίες που είτε προσφέρονται ήδη, είτε θα αναπτυχθούν στο μέλλον.