Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διεύρυνση και βελτίωση της λεωφόρου Τσερίου, στον Στρόβολο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που κατατέθηκε από τον Δήμο Στροβόλου. Σημειώνει ότι το έργο θα υλοποιηθεί ως πολεοδομικό, με τη δαπάνη να επιμερίζεται 80% στο κράτος και 20% στον Δήμο Στροβόλου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό γύρω στα 7 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί γύρω στους 18 με 24 μήνες περίπου. Εκτιμάται ότι με την έναρξη των εργασιών για ανάπλαση της λεωφόρου Τσερίου –ενός από τους πιο πολυσύχναστους αλλά και εμπορικούς δρόμους– θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως συνέβη και σε άλλες αναπλάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα κατασκευαστικά σχέδια και το ρυθμιστικό σχέδιο του όλου έργου που ετοιμάζει η εταιρεία ASCE Consultants, βασίζεται στα σχέδια για την οδό Τσερίου που ετοιμάστηκαν από την εταιρεία Andreas Markides Associates, για έναν πιο ανθρωποκεντρικό δρόμο. Οι σχεδιασμοί της εταιρείας Andreas Markides Associates που προβλέπουν ανάπλαση του δρόμου με δύο λωρίδες είναι φιλικοί προς την επιχειρηματικότητα και τους κατοίκους της περιοχής. Δεν προβλέπουν νησίδα, σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων που απορρίφθηκαν από τους κατοίκους αλλά και από τον Δήμο Στροβόλου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση σχετικού διαγωνισμού που προκήρυξε το Τμήμα Δημοσίων Εργων, ενώ το όλο θέμα είχε τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που άναψε το πράσινο φως στον Δήμο Στροβόλου να προχωρήσει με δρόμο δύο λωρίδων.