65 χρόνια δημιουργίας και απολαυστικών γεύσεων συμπληρώνει φέτος η κυπριακή βιομηχανία παγωτών REGIS, συνεχίζοντας να δροσίζει και να γλυκαίνει τους καταναλωτές με τη μεγάλη γκάμα προϊόντων της. Από την κλασική πλέον «Πλάκα-Choc Ice», που από το 1952 που κυκλοφόρησε ως το πρώτο πακεταρισμένο παγωτό στην Κύπρο και αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις αγαπημένες επιλογές των καταναλωτών, μέχρι το Cono Agrino που ήταν το πρώτο συσκευασμένο παγωτό χωνάκι, η REGIS διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά και τις γεύσεις που τόσο αγαπήσαμε, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία παγωτο-λατρείας για μικρούς και μεγάλους! Ο κ. Τάκης Πρωτοπαπάς, Διευθύνων Σύμβουλος της REGIS, μίλησε στην epihirimatiki Online

1.Το 2017 αποτελεί χρονιά ορόσημο για μια ιστορική εταιρεία της Κύπρου, όπως είναι η REGIS. Γιατί πιστεύεται πως η εταιρεία έχει μια τόσο καθολική αποδοχή από το κοινό

Η REGIS για 65 χρόνια τώρα γλυκαίνει και δροσίζει την Κύπρο μας με τα παγωτά της. Παρά τον συνεχή και σκληρό ανταγωνισμό, η REGIS εξακολουθεί να κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά του παγωτού, με τα κλασικά της προϊόντα, όπως η πλάκα Choc Ice και το χωνάκι Agrino, να είναι ανάμεσα στα bestsellers. Από τη δεκαετία του ’50, οι σταθερές μας αξίες καθοδηγούν την πορεία μας. Μια πορεία γεύσεων που τη μοιραζόμαστε μαζί με τους καταναλωτές και που θα κάνουμε το κάθε τι δυνατό για να συνεχίσει, γλυκά και δροσερά, για πολλές δεκαετίες ακόμα. Όραμα μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε μία σημαντική δύναμη στην αγορά του παγωτού, προσφέροντας πάντοτε αγνά και ποιοτικά προϊόντα. Το αυθεντικό, κυπριακό παγωτό REGIS που τόσο αγαπήσαμε».

 

2.Ποιες ήταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε τα τελευταία 65 χρόνια στον κλάδο του παγωτού;

Από την ίδρυση της εταιρείας αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες και προκλήσεις, κάποιες από τις οποίες χρειάστηκαν φαντασία και καινοτόμες ιδέες για να ξεπεραστούν. Για παράδειγμα, στις αρχές της δεκαετίας του ’50 που δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα στην ύπαιθρο, πουλούσαμε παγωτό μέσα από ειδικά διαμορφωμένα ποδήλατα με καλαθάκια με μόνωση που διατηρούσαν το προϊόν παγωμένο μέχρι και οκτώ ώρες! Η μεγαλύτερη βέβαια πρόκληση που αντιμετώπισε η εταιρεία ήταν κατά την εισβολή το 1974, όταν χάσαμε περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα διανομής και ψυγεία παγωτών στις τουριστικές περιοχές της Κερύνειας και της Αμμοχώστου και έπρεπε να ξεκινήσουμε σχεδόν ξανά από το μηδέν. Η αύξηση του ανταγωνισμού ήταν επίσης μια πρόκληση, που εμφανίστηκε έντονα το 1996 όταν έγινε η μεγάλη αλλαγή στα δεδομένα της κυπριακής αγοράς στον τομέα του παγωτού, με την εισαγωγή παγωτού από την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού. Η REGIS αντιμετώπισε και τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης όπως και όλη η αγορά της Κύπρου. Ακόμα μια πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ασφαλώς το καλοκαίρι του 2011, με την έκρηξη του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Μαρί και τη διακοπή ρεύματος σε όλη την Κύπρο, όταν η παγκύπρια διανομή και η πώληση παγωτού σταμάτησε. Τέλος, το ότι το προϊόν μας είναι εποχικό, είναι ακόμα μια πρόκληση, Βάση των αριθμών από πρόσφατη έρευνα που έχουμε διεξάγει, 70% του τζίρου της εταιρίας διαμορφώνεται κατά τους μήνες Μάιο μέχρι και Αύγουστο. Έχουμε λάβει όμως τα μέτρα μας με εποχικό προσωπικό, και κατά τους μήνες του καλοκαιριού εργοδοτούμε περισσότερα άτομα από ότι τον χειμώνα. Έχουμε διαπιστώσει ότι όντως τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει ο κόσμος να καταναλώνει περισσότερο παγωτό το χειμώνα και ευελπιστούμε λόγω του καλού μας κλίματος ότι θα συνεχίσει η αυτή η τάση να ανεβαίνει. Προσπαθούμε πάντοτε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αποτελεσματικές και καινοτόμες λύσεις, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένοι στην ποιότητα αλλά και στις χαμηλές τιμές που θέλουμε πάντα να προσφέρουμε.

3.Ποιες ήταν οι καινοτομίες/σταθμός της REGIS που βοήθησαν τον κλάδο του παγωτού στην Κύπρο;

Η REGIS ήταν η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που λάνσαρε στην αγορά συσκευασμένο παγωτό από την ίδρυση της το 1952. Το παγωτό αυτό δεν ήταν άλλο από την Πλάκα-Choc Ice, που κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα. Το 1960, με την εξάπλωση του ηλεκτρισμού στην Κύπρο, η εταιρεία εδραιώθηκε και άρχισε διανέμει σε ολόκληρη την Κύπρο τα πρώτα οικογενειακά παγωτά σε χάρτινη συσκευασία. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 η REGIS ήταν η πρώτη εταιρία που δημιούργησε παγωτά με 0% πρόσθετη ζάχαρη που απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα. Τέλος, το 1987 η REGIS ήταν η πρώτη εταιρία που εισήγαγε άλλη μια καινοτομία στην κυπριακή αγορά ελαττώνοντας τη λακτόζη στην παραγωγή οικογενειακών παγωτών, ώστε να μπορούν τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη να απολαμβάνουν και εκείνα το παγωτό REGIS.

4.Παρόλο που υπάρχει πλέον έντονος ανταγωνισμός στην κυπριακή αγορά με την κυκλοφορία και άλλων brands παγωτού, ιδιαίτερα από το εξωτερικό, ο Κύπριος καταναλωτής φαίνεται να συνεχίζει να δείχνει την προτίμησή του στα προϊόντα REGIS. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Ίσως αισθάνεται πιο εξοικειωμένος και ασφαλής με το brand;

Δεν είναι τυχαίο που ο Κύπριος καταναλωτής προτιμά τα παγωτά REGIS, αφού τόσες γενιές έχουν μεγαλώσει μαζί τους και έχει όντως δημιουργηθεί μια μακρόχρονη σχέση εμπιστοσύνης του brand με το κοινό. Ο Κύπριος καταναλωτής δένεται συναισθηματικά με τις γεύσεις που του θυμίζουν τα παιδικά του χρόνια. Η πρώτη αντίδραση των καταναλωτών μας που αντικρίζουμε στο κατάστημά μας REGIS στη οδό Λήδρας, στο κέντρο της Λευκωσίας, είναι το χαμόγελό τους, είτε είναι μικροί είτε μεγάλοι. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο ότι το παγωτό REGIS παράγεται στην Κύπρο από τα πιο αγνά και ποιοτικά υλικά της αγοράς και είναι πάντα φρέσκο.

5.Είναι μέσα στα πλάνα/στρατηγική της εταιρίας να δημιουργήσει και άλλες παγωταρίες όπως αυτή που λειτούργησε πριν μερικά χρόνια στην οδό Λήδρας;

Ναι, είναι μέσα στα πλάνα της εταιρείας να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στο κυπριακό κοινό, προσφέροντας παγωτό χύμα REGIS σε χωνάκι μέσα από δικές μας παγωταρίες, ή με τον τύπο Franchise. Αυτό το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν τέσσερις ακόμα παγωταρίες, δύο στον παραλιακό του Πρωταρά, μια σε κεντρική οδό στην Αγία Νάπα και μια στη Λάρνακα, στην κεντρική οδό της Πιαλέ Πασιά.

6.Διευρύνατε την γκάμα των παγωτών σας με πρωταρχικό σκοπό να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του Κύπριου καταναλωτή ή περισσότερο για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του ξενόφερτου ανταγωνισμού στην αγορά;

Είμαστε μέρος της μεγάλης βιομηχανίας του παγωτού και εδώ και 65 χρόνια, χειμώνα και καλοκαίρι. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις απέναντι στους πιστούς καταναλωτές μας είναι τεράστιες και δεν συμμεριζόμαστε τις εύκολες λύσεις που μειώνουν την ποιότητα του παγωτού. Παράλληλα πιστεύουμε ότι πρέπει να εμπλουτίζουμε την γκάμα των παγωτών μας παρατηρώντας τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς για να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή.

7.Ποια νέα προϊόντα REGIS λανσάρατε τα τελευταία χρόνια ή πρόκειται να λανσάρετε στην κυπριακή αγορά;

Τα νέα μας παγωτά είναι τα «Ice Dream», οι συσκευασίες του ενός λίτρου, σε εναλλακτικές γεύσεις όπως βανίλια με τερατσόμελο, καραμέλα, μαστίχα, αλλά και τα «minibites» που είναι μικρά κομματάκια βελγικής σοκολάτας με γέμιση βανίλια REGIS. Τα «minibites» κυκλοφορούν στην αγορά και σε συσκευασία 0% χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.

8.Ποιες είναι οι ελλείψεις που εντοπίσατε στην κυπριακή αγορά για να αποφασίσετε να λανσάρετε αυτά τα νέα προϊόντα;

Παρατηρήσαμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει ο κόσμος της Κύπρου τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές προτιμούσαν οικονομικές συσκευασίες. Έτσι δημιουργήσαμε τα «Multipack» που είναι μικρές συσκευασίες των παγωτών μας σε μεγάλο πακέτο, τα «minibites», αλλά και τα παγωτά ενός λίτρου «Ice Dream», δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να απολαμβάνουν περισσότερο παγωτό σε χαμηλότερη τιμή.

9.Φέτος κλείνετε τα 65 χρόνια REGIS. Πώς σχεδιάζετε να τα γιορτάσετε;

Λανσάραμε ήδη στην αγορά, σε εορταστικές οικογενειακές συσκευασίες, τα αγαπημένα σας παγωτά Quattro & Quattro 0% των 2 λίτρων. Προσφέρονται ανά το παγκύπριο σε πολλά σημεία πώλησης, στην οικονομική τιμή των 5.50 ευρώ. Ετοιμάζουμε επίσης για το κοινό μας μια αλλιώτικη έκθεση, κάνοντας μια αναδρομή στην μακρόχρονη ιστορία της REGIS. Ξεκινώντας από το παρελθόν μέχρι το σήμερα, τιμούμε τα 65 μας χρόνια ζωής, παρουσιάζοντας εκθέματα από παλιό διαφημιστικό υλικό, συσκευασίες και άλλα πολλά. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, με άφθονο παγωτό και παιδικές δραστηριότητες στο Πολιτιστικό Κέντρο Καιμακλϊου «Μύλοι» από τις 15 μέχρι τις 18 Ιουνίου 2017, από τις 10.00-13.00 και από τις 16.00-20.00. Σας περιμένουμε όλους εκεί για να περάσουμε μαζί ξέγνοιαστες και απολαυστικές στιγμές.