Την ανάληψη της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων για τον τελικό καταναλωτή, International Green Week Berlin, ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για την Κύπρο, με σκοπό την ενίσχυση της έκθεσης στην Κυπριακή αγορά, αλλά και λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η ποικιλία των Κυπριακών εδεσμάτων και προϊόντων.

Η International Green Week Berlin, η οποία διοργανώνεται από το 1926 από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός για τον κλάδο των τροφίμων, ποτών, γεωργικών, κηπευτικών και καταναλωτικών προϊόντων, αλλά και σημείο αναφοράς και συνάντησης παραγωγών από όλο τον κόσμο, που αναζητούν τις νέες τάσεις της αγοράς και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, προκειμένου να ενισχύσουν τη δυναμική των προϊόντων τους.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο είναι πάνω από 60 χρόνια ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για τις εκθέσεις του Βερολίνου στην Ελλάδα και ειδικότερα, στην International Green Week Berlin έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια για οργανωμένη ελληνική συμμετοχή σε ομαδικό περίπτερο, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Γερμανίας, της 2ης σε μέγεθος αγοράς για τις εξαγωγές τροφίμων, ποτών, γεωργικών και αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας.

Στην τελευταία διοργάνωση, οι 13 ελληνικές επιχειρήσεις που φιλοξενήθηκαν σε ένα περίπτερο έκτασης 247 τ.μ,, το οποίο οργάνωσε η εταιρία GREAT – Trade Exhibitions and Exports – Consulting, ήρθαν σε επαφή με περισσότερους από 400.000 επισκέπτες της έκθεσης.

Η επόμενη International Green Week Berlin διοργανώνεται στο Βερολίνο από τις 15 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2016 και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο αναφέρει ότι κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση από την Ελλάδα ή την Κύπρο, που επιθυμεί να συμμετάσχει στη διοργάνωση, μπορεί για πληροφορίες να απευθύνεται στο τηλ. +30 210 64 19 037, κα Α. Θεοφανίδου.