Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή των κυπριακών βιομηχανιών επίπλου και ξυλουργικών στη διεθνή έκθεση επίπλου “MAY DESIGN SERIES 2015” η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 17-19 Μαΐου 2015. Στην Έκθεση συμμετείχαν επιχειρήσεις από 35 χώρες μεταξύ αυτών και μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Βιομηχάνων Επίπλου και Ξυλουργικών (ΠΑΣΥΒΕΞ).

Οι κυπριακές βιομηχανίες είχαν αξιοπρόσεκτη παρουσία στην έκθεση παρουσιάζοντας έπιπλα κουζίνας, τραπεζαρίες, σαλόνια, έπιπλα υπνοδωματίου και ειδικές ξυλουργικές κατασκευές. Το ενδιαφερον για τα κυπριακά έπιπλα ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας να επανέρχεται σαν σημαντικός εξαγωγικός προορισμός για τον κλάδο επίπλου και ξυλουργικών της Κύπρου.

Η συμμετοχή στην έκθεση ήταν πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΒΕΞ (Μέλος της ΟΕΒ) η όποια στηρίχθηκε τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Η επιτυχημένη συμμετοχή στην έκθεση “MAY DESIGN SERIES 2015” αποδυκνύει πως όταν υπάρχει άρτια συναργασία ιδωτικού και δημόσιου τομέα η κυπριακή οικονομία μπορεί να ανταπεξέλθει από τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται.

Σημειώνεται πως ο ΠΑΣΥΒΕΞ έχει ζητήσει από το Υπουργείο να συμπεριληφθεί η έκθεση του Λονδίνου στις Εκθέσεις που θα λάβει επίσημα μέρος με κρατικό περίπτερο το 2016.