Με το μεγαλύτερο περίπτερο κυπριακής συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, συνολικού εμβαδού σχεδόν 400 τετραγωνικών μέτρων, θα συμμετάσχει η η Κύπρος θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση EXPO 2020 DUBAI, η οποία πραγματοποιείται από τις 20 Οκτωβρίου 2020 μέχρι τις 10 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μέσω της συμμετοχής της, η Κύπρος θα έχει πολλαπλά οφέλη για προβολή της ως Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών και ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Θα έχει, επίσης, την ευκαιρία για προβολή του πολιτισμού της, ενώ η συμμετοχή της, που γίνεται μετά από πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής, θα αποτελέσει σημαντικό μέσο προσφοράς  βοήθειας προς τις κυπριακές βιομηχανίες και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Κύπρος θα διοργανώσει πληθώρα εκδηλώσεων, πολιτιστικών και άλλων, με τη συμβολή των Υπουργείων και κυβερνητικών Υπηρεσιών.

Στην  EXPO 2020 DUBAI θα λάβουν μέρος 192 χώρες και αναμένεται τα διάφορα περίπτερα να επισκεφθούν πέραν των 25 εκατομμυρίων ατόμων από όλες τις ηπείρους. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι αναμένεται πέραν του 70% των επισκεπτών στην έκθεση να προέρχονται από χώρες εκτός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Περισσότερες γενικές πληροφορίες για την έκθεση, καταλήγει η ανακοίνωση, υπάρχουν στον σύνδεσμο: www.expo2020dubai.com