Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στις διεθνείς εκθέσεις «Fruit Logistica» Βερολίνο 3-5.2.2016, «Gulfood» Ντουπάι, 21-25.2.2016 και «FHA Asia Singapore» Σιγκαπούρη, 12-15.4.2016.

Πρόκειται για κορυφαίες εκθέσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη και Ασία αποτελώντας πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου και επισκέπτες ανά τον κόσμο.

Στα πλαίσια της συμμετοχής της Κύπρου στις εν λόγω εκθέσεις, έλαβαν μέρος Κυπριακές εταιρείες από διάφορους τομείς της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων όπως χυμούς, κρασί, χαλλούμι, αρτοποιήματα, μακαρονοειδή, αλλαντικά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, παγωτά, ζεστά ροφήματα κ.α και οι οποίες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αξιόλογες συναντήσεις και επαφές με αγοραστές και υφιστάμενους πελάτες.

Στην έκθεση «Fruit Logistica» στο Βερολίνο έλαβαν μέρος 16 Κυπριακές εταιρείες , στην έκθεση «Gulfood» 36 εταιρείες ενώ 12 εταιρείες είχαν συμμετοχή στην έκθεση «FHA Asia Singapore».

Το Υπουργείο στηρίζει έμπρακτα και ενεργά την προσπάθεια των Κυπριακών επιχειρήσεων για εξωστρέφεια και διείσδυση σε νέες αγορές και για τον σκοπό αυτό θα μελετήσει πιθανή συμμετοχή με Κρατικό περίπτερο στην επόμενη διοργάνωση των πιο πάνω εκθέσεων.